På Hvidovre Hospital i Danmark lagar man a la carte åt sina patienter.
Hvidovre Sjukhuskök
Nu tas idén från Danmark upp av de rödgröna i Stockholm.
Hälsokök innebär att patienterna erbjuds en à la cartemeny och serveras färsklagad varm mat inom 45 minuter - lagad av välutbildade sjukhuskockar. Köken ska rymmas i sjukhusen eller hos en närliggande restaurang. Förebilden är bland annat Hvidovre hospital i Danmark. Cirka 40 procent av sjukhuspatienterna bedöms idag lida av eller löpa risk för undernäring.
Hvidovre Sjukhuskök
Nu tas idén från Danmark upp av de rödgröna i Stockholm.
Hälsokök innebär att patienterna erbjuds en à la cartemeny och serveras färsklagad varm mat inom 45 minuter - lagad av välutbildade sjukhuskockar. Köken ska rymmas i sjukhusen eller hos en närliggande restaurang. Förebilden är bland annat Hvidovre hospital i Danmark. Cirka 40 procent av sjukhuspatienterna bedöms idag lida av eller löpa risk för undernäring.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar