Ner 2 hekto idag. Var en ganska stressig dag igår och jag fick inte i mig det jag skulle. Därav den blyga nedgången. Men ner är ner, därom tvista inte de lärde. :)
Mammsen fyller 60 idag och hon vill gärna göra ett restaurangbesök, så det blir det. Kanske 28+ i Göteborg. Mycket ostar, helt i linje med vad jag äter.
Och så lite läsning om Becel för den som är intresserad:
http://www.kostdoktorn.se/becel-lurar-friska-att-ata-industrifett
Och så lite om margarin och hur det tillverkas:
"Livsmedelsverket anger nedan hur fetterna vid margarinframställningen behandlas med:
- Extraktionsbensin (hexan)
- Fosforsyra
- Lut
- Blekmedel
- Nickelkatalysator (vid härdning)
- Natriummetylat (vid omestring)
- Lösningsmedel från fraktionering
- Föroreningar som får förekomma i margariner:
- Bensin (hexan)
- Nickelrester (vid härdning)
- Metanol (vid omestring)
- Lösningsmedel från fraktionering
- Kemikalier från båttankar "
Bensin, lut, metanol och nickel. Finfina grejer. Själv har jag ätit lättmargariner och Milda isf smör i hela mitt liv. Tills för en vecka sedan då. Jag vet inte hur ni känner, men jag blir fly förbannad när jag nu har börjat förstå vad jag har stoppat i mig i hela mitt liv. Light-produkter my ass.
Avslutningsvis såg jag en föreläsning på YouTube, en professor från universitetet i Kalifornien (UCLA), som handlade om socker. I USA ser man ett tydligt samband mellan introduktion av Light-produkter och en explosion av fetma. I samma föreläsning berättar han om Coca Cola. Vad gör en törstig? Salt. Vad finns i Coca Cola? Salt. Hur döljer man saltsmak? Med socker. Varför har Coca Cola salt i colan? För att du ska dricka mer. Man kan bli upprörd av mindre...
http://www.youtube.com/watch?v=dBnniua6-oM
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar