fredag 19 mars 2010

Bananer

En 64-årig kvinna hade under några år behandlats för typ 2-diabetes och högt blodtryck och vägde 124 kilo. Hon fick i januari 2007 tipset av sin nya läkare att sluta med de båda bananer hon sedan länge åt som mellanmål varje dag, en på förmiddagen och en på eftermiddagen. Utan att vidta några andra kost- eller livsstilsförändringar gick hon det första året fram till januari 2008 ner 12 kilo i vikt och nu våren 2009 har hon totalt gått ned drygt 30.

Hon har helt slutat med sin insulinbehandling och blodtrycksmedicinen är halverad. På köpet har hennes make gått ned drygt 10 kilo under samma tid genom att sluta med sitt dagliga fruktmellanmål.

En 42-årig man hade för vana att dricka 2 liter söt läskedryck dagligen sedan många år och när han tipsades av sin läkare att sluta med detta reducerades hans vikt på några veckor med 8 kilo.

På en arbetsplats togs fruktfatet i personalrummet bort av en tillfällighet och inom några veckor hade så gott som alla anställda gått ned i vikt ett antal kilon, vilket glatt förvånade dem. En del misstänkte frukten, men ville inget säga.

Länk till DN-artikel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar