torsdag 25 mars 2010

Märkliga diabetesråd

Läser följande på Allt Om Diabetes:
"Mat och dryck påverkar vårt blodsocker varje gång vi äter och dricker. Blodsockerhalten ökar olika mycket beroende på vad Du äter och hur mycket Du äter."
Angående tallriksmodellen:
"Tallriken består av tre delar
Tänk Dig tallriken indelad i tre delar. På en del lägger Du upp potatis, pasta eller ris. Bröd hör till denna del också. På den andra delen lägger Du upp grönsaker, rotfrukter och frukt och på den sista delen lägger Du kött, fisk eller ägg. Är Du vegetarian lägger Du istället bönor, linser och ärter här. 
En fjärdedel av varje
För de flesta passar det bra med ca en fjärdedel av tallriken med kött eller fisk. Resten av tallriken fördelas lika mellan de två andra livsmedelsgrupperna. Om Du däremot har ett stort energibehov kanske Du behöver lägga pasta på halva tallriken och dessutom ta bröd till maten. Då blir det en fjärdedel till grönsakerna och en fjärdedel till exempelvis köttbullarna. Behöver Du minska i vikt gör Du tvärtom, d.v.s. lägger grönsaker på halva tallriken, pasta på en fjärdedel och köttbullarna på sista fjärdedelen."
"Följande rätter lämpar sig också för matsäcken, och kan kombineras med rikligt med frukt och grönt. 
- Landgångar med olika sorters pålägg 
- Minipizzor
- En matlåda fylld med pastasallad, samt grovt bröd."

http://bit.ly/blGOnu


Läste följande på Kolhydrater iFokus:
"Brännskador är ett fenomen som karaktäriseras av bränd hud som beror på kontakt av stark hetta. Främsta behandlingsmetoden av brännskador är:
Sätt spisen på högsta inställningen, vänta en halvtimme, placera det brända området på spisplattan. Pausa lite då och då och kyl området med is innan du återgår till behandlingen."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar