Ytterligare ett föredrag av den berömde kocken Dan Barber. Den här gången om foie gras, fet lever från anka eller gås, som betraktas vara en utsökt delikatess. Kontroversen kring foie gras är gavage, tvångsmatning av fågeln, för att levern ska bli fet. Barbers tal visar dock att om vi samarbetar med naturen istället för att försöka tvinga naturen dit vi själva vill, belönar naturen oss.
- Varför säljer du inte din foie gras till de berömda kockarna?
- De förtjänar inte min foie gras.
- Vad tycker du om vanlig foie gras?
- Den är en förolämpning av historien.
Mycket inspirerande och hoppingivande.
På engelska. Engelsk textning finns nertill bland kontrollerna.
Hjälp oss samla en miljon röster för ett förbud mot genmodifierad mat - för ett GMO-fritt Europa.
Cirka 500.000 har skrivit på redan. Tidigare var de uppe i 850.000, men då upptäckte de att många skrivit på med bara förnamn och det gills tydligen inte. När jag skrev under var det 235.000 som skrivit på. Skriv på du med. Det tar bara ett ögonblick. Tack på förhand! :)
Om mig
Peter heter jag. Jag är 41. Jag har gått upp i vikt sakta men säkert sedan jag var 25. Efter julen 2009 hade jag fått nog. En vän inspirerade mig. Mad props, Jaime!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar