Sallad från taket någon?
Fläskkarré med pepparsås och picklad paprika
11 timmar sedan
"Taubes hävdar att fetma orsakas av kvalitén på kalorierna inte kvantiteten."
* * *
Fett och kolesterol är hälsosamt!
av Uffe Ravnskov
Tack för kommentaren, Peter ;)
SvaraRaderaIväg och köp ett gäng fröpåsar och börja odla. Blev själv riktigt inspirerad av Jamie Oliver och hans program från sin trädgård, så de senaste åren har jag haft rätt mycket örter och sallad på balkongen. Men det skulle kunna utökas ordentligt.
Men ni har lite bättre odlingsförhållanden söderut, än här i kalla Jämtland :)
Varsågod Birgitta. :)
SvaraRaderaSka göra det. Flyttar om en vecka. Kommer då få tillgång till en trädgård hoppas jag. Blir örter till att börja med, kanske lite sallad också.
Hej. Min systerson har lagt in några intressanta länkar kring urban farming hos mig. Du hittar dem här. Ha en fin söndag :)
SvaraRaderahttp://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2010/03/20/premiar-pa-pralin-i-dalarnas-tidningar/
Var och köpte frön idag. Basilika, dill, persilja, timjan, krasse och rosmarin. Inget slår färska örter. Har du tips på någon ört som man borde ha, Birgitta?
SvaraRaderaDu har fått till ett bra sortiment där.
SvaraRaderaEn favorit som jag alltid har är Citrontimjan. Väldigt tydlig citronsmak och doft, passar suveränt i kalla såser. Fransk Dragon är perfekt till sommarens Bearnaisesåser. Du såg väl receptet hos mig häromdagen? Det som är kvar av dragonen till hösten lägger du in i vitvinsvinäger, så har du till vintern också.
Tänkte köpa citronmeliss som jag tycker är underbart, men jag hittade ingen. Citrontimjan låter spännande. Visst såg jag receptet hos dig. Har i ärlighetens namn aldrig gjort en bearnaise. Kanske dags nu. :)
SvaraRaderaCitronmeliss, eller Hjärtansfröjd som den kallades förr är ju given i en bra örtodling. Glömde den...
SvaraRaderaHjärtansfröjd. Underbart poetiskt namn. :)
SvaraRadera